Moji ukucani nisu ljubitelji novotarija,i uvek sa njima moram da opipavam teren .Muz nece ni da isproba nesto nepoznato,ali sa decom imam srece,oni su moji degustatori.
Medjutim ovaj put dal zbog mirisa ili mljackanja dece i muz je popustio,i isprobao,od tad su redovne na nasem stolu.Mozda vam deluje neobicno ali je poprilicno jednostavno.
Bitno je samo da su banane tvrde,jednom sam imala neke mekse pa reko ajd da ih iskoristim,i nisu bile nesto posebno,jer su bile previse mekane i nakupile se ulja i malo se raspadale,ali svakako su se smazale.
potrebno je -
par banana 3-4 mozete ih preseci na polutke, ili raditi sa celim,lakse se prze kad su po pola
2 kasike brasna za pohovanje i 1 kasika koja ide u jaja
2-3 domaca jaja
kokos i kasika secera u prahu
za dekoraciju-istopljena cokolada i kugla sladoleda
ulje za przenje
Postupak je sledeci
Jaja umutiti sa kasikom secera u prahu.zatim dodadati kasiku brasna i dobro umutiti.Na tacnu staviti ostatak brasna ,na drugu tacnu ili tanjir istresti kokos.
Banane cele ili polovine prvo valjati u brasno ,zatim u jaje pa u kokos.
Prziti u dubokom vrelom ulju-kao npr ustipke i krofne sto przite ali paziti prilikom okretanja da se ne raspadaju,Sluziti sa prelivenom otopljenom cokoladom ili eurokremom i kuglom sladoleda.
Odlicne su kad vam se najave gosti ,brzo se spremaju a omiljena poslastica su svima koji probaju-Recept za sos od visanja koji se slaze uz meso obavezno pogledajte OVDE
Recept za strudlu koja ce vas oduseviti imate OVDE