Posna lenja pita sa jabukama na vodi
Posna lenja pita sa jabukama na vodi
i Recept 2 šolje brašna
2 šolje griza
1 šolja šećera 1 prašak za pecivo prah
šečer za posipanje
FIL 1,5 kg.jabuka
1 šolja šečera
1 kašičica cimeta 1 van. šećer
rendana kora limuna
Prvo pravimo fil narendati jabuke dodati šečer .cimet,van. šećer koru od limuna sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji.Uposudu staviti brašno griz šećer i prašak za pecivo pa dobro izmešati ,odvaditi jednu šolju ove praškaste smese
.Polovinu smese iz posude staviti u pleh pa dobro potapkati preko toga staviti polovinu fila od jabuka ,na jabuke stavljamo drugu polovinu praškaste mase pa opet masu potapkati sada stavljamo drugu polovinu fila od jabuka poravnamo i sipamo praškast smesu iz šolje i potapkamo, ostavimo da odstoji desetak minuta da jabuke puste sok peći na 200c. 40 min.
Jabuke treba da budu sočne da bi pokvasila praškastu smesu a malo soka od jabuka preliti preko završne smese . Pečen kolač posuti prah šećerom i pokriti sa krpom da bi testo omekšalo služiti kad se ohladi ili još bolje drugi dan.