Punjena paprika-po starinski

Moze da se puni sa mesom bilo koje vrste,cak i sa mlevenom piletinom i curetinom,moze i sa sojom i sa sampinjonima,moze i posna,razne su varijacije,ovaj put obicna bakina.
desetak  paprika ili koliko vas ima
80 dag mljeveno meso, 40 dag svinjetina, 40 dag junetina
2 glavice luka, sitno sjeckane
2 češnja belog luka
1 kasicica soli
1/2 kasicice bibera
1/2 kasicie šećera
1 kasika vegete 1 jaje
2 kasike crvene mljevene paprike
4 kasike  ulja
80 g kuvanog pirinca
200 ml vode
750 g pasiranog paradajza
Paprike operite i obrišite. Odrežite im vrh te dobro očistite.
 U posudu stavite mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, beli luk sol, biber šećer, mljevenu papriku, vegetu, jaje, ulje i kivanu rizu -pirinac Dobro izmješajte smjesu sa rukama.
 Napunite paprike. U lonac stavite malo ulja te zagrijte na srednjoj vatri. Zatim u to dodajte vodu i stavite paprike u lonac. Pustite nek se malo krčkaju u tom soku na 5 min. Zatim dodajte pasiran paradajz i pustite da se kuva 90min na laganoj vatri uz povremenu provjeru.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,
Recept za cevape u krompiru imate OVDE

reklame