Sastojci:
- 1 bundeva srednje veličine
- 1 glavica luka
- 1sargarepa
- 50 gr putera
- so, biber, suvi začin
- 1 glavica luka
- 1sargarepa
- 50 gr putera
- so, biber, suvi začin
Priprema:
Ocistiti glavicu crnog luka i sitno iseckati,isto to uraditi i sa sargarepom i oprati ih.Bundevu oguliti,ukloniti semenke,i iseckati sto sitnije i tanje.
Staviti puter da se zagreje,kad se rastopi dodati crni luk,malo ga proprziti,nakon sto je luk postao staklast dodati sargarepu.
Proprziti je minut-dva i dodati bundevu,staviti sve zacine po ukusu i naliti vodu da bude dva prsta iznad bundeve.Poklopiti i kuvati sve dok bundeva ne bude skroz mekana.Tada je corbaspremna za miksiranje.Kad je skuvana odvojiti 2-3 kutlace tecnosti i izmiksati stapnim mikserom,ukoliko vam bude pregusto dodati tecnost koju ste odvadili.
Servirati uz kiselu pavlaku ili je dekorisati pavlakom za kuvanjem i odozgo staviti(posuti)semenkama po zelji ili dekorisati po ukusu.Recept za sos od visanja koji je savrsen uz meso obavezno pogledajte OVDE.Recepti za domacu starinsku strudlu imate OVDE
Staviti puter da se zagreje,kad se rastopi dodati crni luk,malo ga proprziti,nakon sto je luk postao staklast dodati sargarepu.
Proprziti je minut-dva i dodati bundevu,staviti sve zacine po ukusu i naliti vodu da bude dva prsta iznad bundeve.Poklopiti i kuvati sve dok bundeva ne bude skroz mekana.Tada je corbaspremna za miksiranje.Kad je skuvana odvojiti 2-3 kutlace tecnosti i izmiksati stapnim mikserom,ukoliko vam bude pregusto dodati tecnost koju ste odvadili.
Servirati uz kiselu pavlaku ili je dekorisati pavlakom za kuvanjem i odozgo staviti(posuti)semenkama po zelji ili dekorisati po ukusu.Recept za sos od visanja koji je savrsen uz meso obavezno pogledajte OVDE.Recepti za domacu starinsku strudlu imate OVDE