Najsocnija piletina u slanini sa sirom -lepi se za prste


PILETINA U SLANINI
belo meso isečeno na šnicle,
slanina (oko 24-25 dugačkh režnjeva slanine),
krem sir
beli luk,
trapist ili Mozzarela sir isečen na tanke štapiće,
začini po želji.
Ono što je dobro kod ovog recepta jeste da možete da ga menjate kako god vama odgovara.
 Punjenje može da bude i drugačije. Jednostavno zamenite krem sir i beli luk sa namirnicama kao što je luk, šampinjoni, spanać ili nešto drugo i dobićete potpuno novu dimenziju ukusa.Piletinu isecite na šnicle, izlupajte i blago posolite.
Ne treba preterivati jer je slanina sama po sebi slana kao i sirevi. U jednu posudu stavite krem sir i u njega izgnječite nekoliko čenova belog luka, možete dodati i malo bibera.
Poređajte slaninu.Stavite pripremljenu piletinu na slaninu.
 Premažite je mešavinom krem sira i belog luka.Zatim na fil stavite trapist ili Mozzarela sir i umotajte meso u slaninu.Ređajte piletinu u pleh obložen folijom tako da deo slanine koji ste preklopili na vrhu mesa sada dođe na dno.
 Možete slaninu zakačiti i čačkalicama ako nije dovoljno dugačka.
Ređajte piletinu u slanini u pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Slanina treba da poprimi zlatno-bakarnu boju.Recept za sos od visanja koji se sluzi uz meso imate OVDE.Recept za starinsku strudlu imate OVDE

reklame