REcept za domacu corbu od bundeve.zdrava corbica koja ce vas ugrejati

Sastojci:
- 1 bundeva srednje veličine
- 1 glavica luka
- 1sargarepa
- 50 gr putera
- so, biber, suvi začin
Priprema:
Ocistiti glavicu crnog luka i sitno iseckati,isto to uraditi i sa sargarepom i oprati ih.Bundevu oguliti,ukloniti semenke,i iseckati sto sitnije i tanje.
Staviti puter da se zagreje,kad se rastopi dodati crni luk,malo ga proprziti,nakon sto je luk postao staklast dodati sargarepu.
Proprziti je minut-dva i dodati bundevu,staviti sve zacine po ukusu i naliti vodu da bude dva prsta iznad bundeve.Poklopiti i kuvati sve dok bundeva ne bude skroz mekana.Tada je corbaspremna za miksiranje.Kad je skuvana odvojiti 2-3 kutlace tecnosti i izmiksati stapnim mikserom,ukoliko vam bude pregusto dodati tecnost koju ste odvadili.
Servirati uz kiselu pavlaku ili je dekorisati pavlakom za kuvanjem i odozgo staviti(posuti)semenkama po zelji ili dekorisati po ukusu.Recept za sos od visanja koji je savrsen uz meso obavezno pogledajte OVDE.Recepti za domacu starinsku strudlu imate OVDE

Knedle ali bez krompira-odusevice vas jednostavnost i ukus


Obozavam knedle sa sljivama ili gomboce.pravim ih godinama sa krompirom,ali sam isprobala i recept bez njega,nisam znala da je bez krompira kad sam prvi put probala.Sad nekad pravim ovako nekad sa krompirima.
Knedle sa sljivama -


Pola litre vode , 50 gr margarina , malo soli .
Kad provri dodati 400 gr ostrog brasna .
Skloniti sa vatre i dodati jedno po jedno 3 jaja .
Od dobijene smese praviti loptice ( u koje se stavlja sljiva ) .
Bariti i uvaljati u posecerene prezle .
NAPOMENA - Ja ovo napravim i dok je sezona voca i stavim u zamrzivac i u ove zimske dane obarim i okrenem u prezlu
Recept za klasicne knedle sa krompirom imate OVDE
Recept za sos od visanja koji se sluzi uz meso a odusevice vas imate OVDE,Recept za starinsku strudlu imate OVDE

reklame