VIdeo recept imate OVDE
Recept za somune -odlicni uz cevape
Potrebno je:
1/2 l vode
1/2 kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
700 g brašna
3 kašike ulja
1 Pripremiti sastojke.
2 U vodu dodati šećer i izmrvljen kvasac, pa brašnom (u koje smo dodali so) zamesiti jako meko testo. U testo umesiti ulje. Ostaviti ga oko 20 minuta da se odmori.
3 Odmoreno testo podeliti na 8 delova. Formirati jufke.
4 Plehove posuti brašnom. U njih poređati jufke, po 4 u plehu. Ostaviti ih u plehu (pokrivene krpom) 10 minuta da se odmore.
5 Formirati lepinje, tapkajući testo od sredine ka krajevima.
6 Zaseći ih nožem (klasično na kockice) i ostaviti ih još 10 minuta da se odmore.
7 Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 275 C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno žutu boju. Pokriti ih krpom i ostaviti ih tako deset minuta.
8 Nožem skinuti višak brašna sa donje strane somuna. Služiti uz pljeskavice, ćevape ili neko drugo jelo po želji.Recepta za sos od visanja koji je savrsen uz meso imate OVDE
1/2 kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
700 g brašna
3 kašike ulja
1 Pripremiti sastojke.
2 U vodu dodati šećer i izmrvljen kvasac, pa brašnom (u koje smo dodali so) zamesiti jako meko testo. U testo umesiti ulje. Ostaviti ga oko 20 minuta da se odmori.
3 Odmoreno testo podeliti na 8 delova. Formirati jufke.
4 Plehove posuti brašnom. U njih poređati jufke, po 4 u plehu. Ostaviti ih u plehu (pokrivene krpom) 10 minuta da se odmore.
5 Formirati lepinje, tapkajući testo od sredine ka krajevima.
6 Zaseći ih nožem (klasično na kockice) i ostaviti ih još 10 minuta da se odmore.
7 Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 275 C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno žutu boju. Pokriti ih krpom i ostaviti ih tako deset minuta.
8 Nožem skinuti višak brašna sa donje strane somuna. Služiti uz pljeskavice, ćevape ili neko drugo jelo po želji.Recepta za sos od visanja koji je savrsen uz meso imate OVDE
Salata od mauna i belog luka,odlican prilog uz meso ili ribu
Sastojci 500g mauna -ovdje zelenih, moze i zutih
bijeli luk
so
biber
maslac
Maune ocistimo, operemo, izrezemo po zelji i stavimo u kljucalu posoljenu vodu da se kuhaju desetak minuta. Potom ih ocjedimo i stavimo u zdjelu za posluzivanje.
U tavi otopimo maslac koji prelijemo preko mahuna. ZAcinimo jos sa biberom i solju, te pospemo nasjeckanim bijelim lukom.Odlicna je uz ribu ili meso.Recept za sos od visanja koji ce vas oduseviti a savrsen je uz sve vrste mesa imate OVDE
Subscribe to:
Posts (Atom)