Potrebno je:
1/2 l vode
1/2 kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
700 g brašna
3 kašike ulja
1 Pripremiti sastojke.
2
U vodu dodati šećer i izmrvljen kvasac, pa brašnom (u koje smo dodali so) zamesiti jako meko testo. U testo umesiti ulje. Ostaviti ga oko 20 minuta da se odmori.
3
Odmoreno testo podeliti na 8 delova. Formirati jufke.
4
Plehove posuti brašnom. U njih poređati jufke, po 4 u plehu. Ostaviti ih u plehu (pokrivene krpom) 10 minuta da se odmore.
5
Formirati lepinje, tapkajući testo od sredine ka krajevima.
6
Zaseći ih nožem (klasično na kockice) i ostaviti ih još 10 minuta da se odmore.
7
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 275 C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno žutu boju. Pokriti ih krpom i ostaviti ih tako deset minuta.
8
Nožem skinuti višak brašna sa donje strane somuna. Služiti uz pljeskavice, ćevape ili neko drugo jelo po želji.Recepta za sos od visanja koji je savrsen uz meso imate OVDE