HRONO pire pravicete ga i kad niste na djeti
3 kelerabe -
puna kašika vlašca a moze i praziluk -
lovorov list - suva paprika -
so, biber - začini
Keleraba mora da bude mlada, da nema vlakna, jer se ona ne raskuvaju prilikom kuvanja,a i starija se mora dugo kuvati da ne bude zilava. Vlašac ide u original receptu ali vi ne morate da stavite.
Vode sipajti tek toliko da keleraba bude u vodi dok se kuva.
Videćete kada će biti skuvana kada je budete probali. Skuvanu kelerabu procediti ali sačuvati malo vode jer će možda zatrebati za regulisanje gustine pirea.
Izvaditi list lovora i suvu papriku. Dovoljno je da ga izgnječite i dobro promešate ali možete da ga i mikserom izmiksate,ja sam to uradila sa stapnim mikserom
. U pire mozete dodati jos malo crnog i belog luka u prahu.ali moze i bez toga,cisto da mu da malo smek -Persun je samo dekoracija.
Recept za punjene kelerabe imate OVDE