Sastojci:
8 većih kelaraba
1 praziluk
1 manji crni luk
100 g karfiola
1 šargarepa
so,
biber
ulje-
saka barenog pirinca-
manje vise
Priprema:
1. Kelerabe oprati i odstraniti vrhove i dno, tako da se dobije ravna površina. Sredinu izdubiti kašikom, sitno iseckati pa ostaviti sa strane.
2. Praziluk, crni luk i šargarepu očistiti i sitno iseckati.
Karfiol izrendati na krupno rende i blago posoliti pa ostaviti da pusti vodu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati praziluk i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi
.
4. Kada višak tečnosti ispari, dodati šargarepu, seckanu kelerabu i kratko propržiti.
5. Na kraju, dodati oceđen karfiol i pirinac začiniti prema ukusu, pa skloniti sa vatre.
6. Pripremljene kelerabe puniti nadevom i složiti u blago pouljenu vatrostalnu posudu
.
7. Dodatno začiniti i preliti sa malo ulja, te peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta.
8. Izvaditi iz pećnice i poslužiti uz prilog ili salatu po želji.
Recept za madjarski specijalitet sos od visanja koji se sluzi uz meso imate OVDE.recept za posnu strudlu imate OVDE.POSNU LENJU PITU NA VODI IMATE OVDE