Starinski recept za domacu strudlu sa makom-koja se odmah razgrabi



 
DOMAĆA ŠTRUDLA SA MAKOM

 Kockicu kvasca podmesiti sa 300 dcl.mlakog mleka, 2 kašike šećera, brašna malo gušće odmah u vanglu.
 U Nadošli kvasac, izrendati jednu koricu limuna, dodatii 1 celo jaje i jedno žumance ...1,5 dcl. ulja,malo so, sve to modmesiti dodavajući brašno, ali varjačom, dok se ne bude odvajalo testo od vangle...
U međuvremenu u 3 dcl.latkog mleka i 300 gr. šećera, parče margarina ukuvati i pri kraju dodati 250 gr. mlevenog maka, i 100 gr. suvog grožla ovaj put ja sam bez njega....
Testo dva puta premesiti...a treći put, podeliti u dve jufke i filovati ohlađenim filom...
Lagano urolati...pustiti da nadođe, ali ne mnogo da ne bi ispucala...pri kraju pečenja, premazati umućenim belancem, a može i celo jaje...HLADNU ŠTRUDLU POSUTI ŠEĆEROM U PRAHU...

reklame