pileće belo meso oko pola kg iseceno na snicle
3 – 4 dcl kisele pavlake
oko 200 gr edamera ili nekog drugog tvrdog sira
ulje
2 – 3 kašikice vegete
senf par malih kasicica
Snicle uvaljamo u vegetu, Nakon toga, malo ga utrljamo i sa senfom i ostavimo da stoji dok pripremimo sir i pavlaku. Senfa ne treba previše, samo toliko da pokrije meso.3 – 4 dcl kisele pavlake
oko 200 gr edamera ili nekog drugog tvrdog sira
ulje
2 – 3 kašikice vegete
senf par malih kasicica
Sir narendamo i umešamo ga u pavlaku, malo je izmutimo da bude tečnija. Meso stavimo u redu na nauljenu tepsiju i premažemo pavlakom i sirom.
Pokrijemo tepsiju folijom i stavimo da se peče na 200°C nekih sat vremena. Nakon toga skinemo foliju i malo uključimo ventilator ili neku jaču varijantu pečenja od gore, da se zapeče meso i porumeni.Sluziti ga uk bilo kakav krompir i salatu sezonsku ili kiselu.